joi, 29 mai 2008

Raman tot in domeniu...

...si va spun ca am primt ieri, de la o prietena, pe messenger un mesaj si cu rugamintea sa postez pe blog. Cum nu puteam sa o refuz, pun pe blog exact ceea ce mi-a trimis, cu mentiunea ca, daca vi se pare ca ar fi reclama mascata, ei bine, nu este...mai degraba mi se pare a fi o initiativa laudabila plus o campanie foarte bine pusa la punct. Asadar :
A dona sau a nu dona? Este o intrebare pe care multi si'o pun.....raspunsul meu e simplu: Da!!Acum sa va spun si de ce....1)Ajuti un semen care se afla intr'o situatie dificila, gen operatie, accident de munca, de masina si exemplele pot continua.Poti ajuta un nou-nascut prematur, un bolnav de cancer, un bolnav de anemie si in special persoanele care au suferit arsuri.2)Este benefic si pentru organismul tau, pentru ca ti se detoxifica sangele prin faptul ca volumul de sange donat se reface in 24 de ore cu sange abia format.3)Este o procedura simpla, nedureroasa, sigura si fara urmari nocive pentru organism.4)Poate dona orice persoana sanatoasa intre 18 ani si 65 de ani.5)Intr-un an este nevoie de 10 cisterne de sange ceea ce inseamna aproximativ 400.000 de donatori, la o populatie de 22 de milioane de romani, asta e ceva realizabil.6)Cantitatea de sange donata este de 450 de ml, o cantitate infima ce poate salva viata a 3 oameni. Fiecare individ are o cantitate de sange egala cu 7% din greutatea totala.La un matur sangele circulant din organism este de 4-5 l…si desigur o cantitate de 1-1,5 l de rezerva7)Cel mai vrednic donator al Romaniei are la activ aproape 150 de kg de sange donat in aproximativ 50 de ani.Acest argument ar fi destul sa va alunge frica de a va provoca vreun rau donand sange. Ideea mea cu acest articol este sa atrag cati mai multi tineri, dispusi sa doneze, deoarece la momentul de fata cei care doneaza au varste curpinse intre 35-55 de ani, dar cand acesti nu vor mai putea dona, cine mai ramane? Putem fii noi, tinerii!!! In momentul de fata are loc o campanie nationala de donare de sange.....sunt curioasa cine va raspunde la acest apel.... Pentru mai multe informatii puteti consulta site'ul: www.doneazasange.ro. Pentru sfarsit am lasat faptul ca totusi exista si cateva facilitati daca donezi, dar cel mai frumos ar fii sa fii un DONATOR BENEVOL!
SI NU UITATI CA SANGELE NU CRESTE IN COPACI……CRESTE IN INIMILE NOASTRE…

*la final va spun ca nu sunt responsabil pentru eventualele greseli alte textului. Sper sa va convinga mesajul in sine, daca nu macar sa il transmiteti mai departe.

Niciun comentariu: