sâmbătă, 17 mai 2008

Haide ca sa ne intelegem


Stau pe strada cu tigani...tipa, se bat, se injura, fac gratarul in mijlocul strazii, isi bat copiii mici, se impaca...si din pacate au o forma foarte frumoasa de exprimare...in afara de cuvintele binecunoscute si multpreafolosite gen jegosi, dusmani, p***(ma scuzati), fa, salam etc. ii tot aud zicand Hai ca sa ne impacam sau Hai ca sa ne intelegem sau Hai ca sa vorbim...problema nu este aici...ca de la ei nici nu poti sa ai pretentii pentru ca daca au 4 clase deja sunt INTELECTUALI. Si nu au...deci nu sunt intelectuali.


Problema este ca aud si pe strada zicandu-se vorbele acestea de duh...or fi vorbe de imprumut? Nu stiu si nici nu vreau sa aflu, dar mi se pare integrarea cuvantului ca intr-o propozitie, unde nu este deloc nevoie, lipsa de vocabular. Asa ca, iarasi concluzionand dramatic folositi propozitii fara ca, doar daca doriti sa va pronuntati intr-o comparatie sau o metafora.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cand un presedinte de tara foloseste un limbaj suburban,c pretentie sa mai ai la tanti Stanca din Maracineni,care nu are ce baga in gura,iar inundatiile i-au distrus casa?!

Make spunea...

Totala dreptate Fosfo; numai ca eu nu ma luam de "Tanti Stanca" ci de oamenii de zi cu zi care mai au pretentii de la vitata...si problema nu este numai la preseditele de tara ci la tot Parlamentul si Guvernul.