sâmbătă, 17 noiembrie 2007

M-au luat si pe mine...


Daaaaa.... dragii mei, ma aflam in raza liniei de circulatie autobuz 601 si incercand sa ma sustrag procedurii de a composta legitimatia de calatorie, recte, biletul, am fost acostat de un organ abilitat de control, recte, controlorul, care a dorit sa ma amendeze conform regulamentului in vigoare, dar am reusit sa evit legea si de aceasta data am scapat usor, presentandu-i organului buletinul meu si o spaga de 150.000 de lei, dupa cum urmeaza:


Era o dimineata destul de rece, acu' vreo 2 zile si trebuia sa ajung neaparat la un training la Universitate. M-am trezit mai tarziu si, bineinteles, am zis "hai sa iau repede 601 ca doar nu o fi control chiar pe asta, chiar azi, chiar aici, chiar mie"..dar, heheheeeee, a fost. Am mers 4 din cele 6 statii fara nici o problema, insa, la a 5-a s-a urcat el..controlorul, care dupa ce si-a prezentat legitimatia, m-a rugat sa-i ii prezint biletul sau abonamentul. Am avut ghinion, mi-am zis..Grabindu-ma i-am spus ca nu am bilet (nici nu vroiam sa ma cert cu el, ca nu avea nici un rost sa ma duca la capat de linie, plus ca trebuia sa ajung la Universitate) si mi-a spus sa ii dau buletinul si se rezolva imediat, scrie procesul verbal. Imi ia buletinul, deschide carnetul minunat si imi pune intebarea magica de la care au pornit toate...AVETI BANI SA PLATITI AMENDA PE LOC? Ii arat portofelul cu ultimii mei bani...150.000, la care ii zic, astia sunt ultimii mei bani...vreti sa vi-i dau? Reactia lui este una normala, pe moment, se retrage putin si zice, dar ce dom'le vreti sa imi faceti probleme? Haideti dom'le ii zic eu ca sa rezolvam mai repede, ca doar suntem oameni..ce dreq, ca doar sunt student...Eeee student si studentii astia sunt ei de doua feluri..ma lasa el se inteleg..Ii zic, bre ia banii astia si lasa-ma ca oricum trebuie sa cobor aici, la urmatoarea . Mai sta el ce sta, se uita la buletin..zice asa trecator..Constanta...si ma intreaba "In Constanta cat e amenda?" Ii raspund ca nu stiu ca acolo merg cu bilet, ca am de unde sa imi cumpar, ca in Regie nu e nici un chiosc de bilete. Si l-am vazut asa, parca spasit putin, imi zice"Da asa este, nu prea sunt chioscuri...si nici procesele astea verbale nu sunt ele asa bune...pana la urma cum facem?(ajunsesem in statie)" I-am dat banii si mi-am vazut de treaba. Pana acum nu m-a prins niciodata controlul pe autobuze si nici nu m-a oprit politia...deci doar politia mai trebuie sa ma opreasca si este complet duo-ul. Oricum e bine ca totusi mai sunt oameni, care, desi te prind fara bilet, sunt rationali, intelegatori. Mai mult ca sigur avea acasa familie si copii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

1.Nu stiam ca stai in regie.:P
2.Esti un norocos!
3.De acum inainte cum vei circula? Cu sau fara bilet/abonament? :P

Ioana Mihalcea spunea...

Eu zic ca e mai bine totusi sa ai abonament. Daca te prinde de doua ori deja ti-ai scos banii pe abonament si chiar mai mult...
Pana in anul I nu am avut niciodata abonament si nici nu imi luam bilet:D

Petruta spunea...

Te-a iertat pentru ca te-a vazut baiat sincer...si student, asa ca deja aveai tu destule probleme pe cap si ai uitat de bilet!
Daca te mai amendeaza facem cheta si ti-o platim noi! :D
macar o data, k dupa te inveti!